Αύγουστος 04 2015 0Comment

SolarWatt MyReserve ESS

Με το βραβείο καινοτομίας τιμήθηκε το νέο, πρωτοποριακό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας MyReserve του Γερμανικού εργοστασίου SOLARWATT GmbH από το Electrical Energy Storage (ees) 2015 κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Intersolar 2015 στο Μόναχο.

Το βραβευμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας SOLARWATT MyReserve είναι πανεύκολο στην εγκατάσταση και το χειρισμό του, με σχεδιασμό plug-&-play, χρησιμοποιώντας στοιχεία ιόντων λιθίου τελευταίας γενιάς.
Το SOLARWATT MyReserve διατίθεται σε χωρητικότητες 4,4 έως 11kWh και η εγγύηση προϊόντος ανέρχεται σε δέκα (10) χρόνια.
Παράλληλα, το εργοστάσιο SOLARWATT παρουσίασε τις δύο νέες σειρές φωτοβολταϊκών υψηλής απόδοσης. Πρόκειται για πάνελ τεχνολογίας Glass-Glass, με κυψέλες υψηλής απόδοσης, αλλά και υλικό ενθυλάκωσης (EVA) προηγμένης τεχνολογίας. Η ισχύς τους θα είναι αρχικά 275 έως 285Wp για τη σειρά πολυκρυσταλλικού πυριτίου SOLARWATT 60P High-Power και από 285 έως 295Wp για τα τη σειρά μονοκρυσταλλικού πυριτίου SOLARWATT 60M High-Power.
Μια επιπλέον αναβάθμιση ανακοινώθηκε και αφορά τη στάνταρ σειρά Φ/Β πλαισίων SOLARWATT BLUE 60P, η οποία από εδώ και στο εξής θα χρησιμοποιεί εξειδικευμένο υαλοπίνακα με αντι-ανακλαστική επίστρωση (AR–Anti-Reflective), που μειώνει τις απώλειες από ανάκλαση του φωτός στην επιφάνεια του πάνελ κατά περίπου 50%! Ίδιας τεχνολογίας εμπρόσθιος υαλοπίνακας υιοθετείται και στην κατασκευή τόσο των νέων σειρών High-Power όσο και των SOLARWATT 60P Glass-Glass.

 

myreserve_solarwatt_en

apo